Suunnittelijoiden kokemus ja halu löytää ratkaisuja erottavat meidät muista toimijoista. Maunulanmäessä maaviileä saatiin käyttöön, vaikka kellareissa oli liian ahdasta putkistoille.
Sami Läntinen

LeaseGreen

Vuonna 1960 rakennettu As Oy Maunulanmäki vaihtoi kaukolämmön maalämpöön ja päätti hyödyntää saatavilla olevan maaviileän. Samalla taloyhtiöön rakennettiin lämmöntalteenotto  ja taloyhtiö liitettiin LeaseGreenin etäseurantaan. 

Kolmesta kerrostalosta koostuva taloyhtiö myi tontiltaan rakennusoikeutta ja päätti käyttää osan rahoista viilennykseen, joka parantaa asumisen laatua erityisesti kesällä.

Maaviileän kustannukset muuttuivat houkutteleviksi, kun suunnittelijat saivat idean hyödyntää LTO-järjestelmän putkistoa viilennysnesteen jakamiseen jäähdytyskaudella eli käytännössä kesällä.

”Ratkaisuun vaikutti myös se, että kellarikäytävillä oli liian ahdasta uusille putkistoille. Innovatiivista ajattelua tarvitaan silloin, kun perusratkaisut eivät toimi”, kertoo LeaseGreenin asiakkuusjohtaja Sami Läntinen. 

”Suunnittelijoiden kokemus ja halu löytää ratkaisuja erottavat meidät muista toimijoista. Sen ansiosta maaviileä saatiin käyttöön täällä Maunulanmäessä, vaikka tilaa ei meinannut löytyä.”

Viilennystehon jakaminen yläkautta LTO-putkiston välityksellä vaatii myös automaatiolta tavallisuudesta poikkeavia ratkaisuja.

Kolmen kerrostalon taloyhtiö
Helsinki Maunula
Rakennusvuosi 1960
Asuntojen määrä 144

Energiaremontin sisältö

Maalämpö, maaviileä, lämmöntalteenotto (LTO), älykäs ohjaus ja etäseuranta

Vuosisäästöt, eur
63 800

Lue lisää muista kohteistamme.

Helsinki Munkkivuori
Helsinki Meilahti
Huittinen