Energiaremontin ansiosta asukkaiden asumismukavuus paranee, kun taloon saadaan viilennys. Samalla taloyhtiö tulee säästämään paljon. Meidän lämmityslaskumme todennäköisesti puolittuu remontin ansiosta.
Matti Kupari

As Oy Mannerheimintie 106

Säästämme rahaa ja parannamme asumismukavuutta

Energiaremontti puolittaa helsinkiläisen taloyhtiön lämmityskustannukset ja leikkaa lämmityksen hiilijalanjälkeä noin 60 prosenttia. 

Helsingin Meilahdessa sijaitsevan kerrostalon asukkaat ovat tyytyväisiä. Energian hintojen korotukset eivät enää koske heitä.

”Tulemme säästämään maalämmön avulla paljon”, kertoo As Oy Mannerheimintie 106:n hallituksen edustaja Matti Kupari. Kaukolämmön vaihtaminen maalämpöön pienentää taloyhtiön energialaskua noin 12 000 euroa vuodessa.

Maalämmön lisäksi taloyhtiön kokonaisvaltaisessa Energiaremontissa uusittiin sähköpääkeskus ja päivitettiin kiinteistön rakennusautomaatio. Asukkaille suurin muutos on kuitenkin viilennys. Maalämpöjärjestelmän yhteyteen asennettiin maaviileän käyttöön perustuva jäähdytysverkosto, jonka avulla asuntoja voi viilentää kuumina päivinä.

Mannerheimintie 106 on rakennettu talvisodan kynnyksellä, 1939. Valtaosa asunnoista sijaitsee vain toisella puolella taloa eli niihin ei saa läpivetoa. Kesäisin asunnot ovat siksi olleet kuumia.

”Viime kesä osoitti, että viilennystä tarvitaan. Silloin meidänkin asunnossa oli liian kuuma liian usein. Erityisen tukalaa on ollut öisin”, kertoo talossa asuva Ilkka Huttunen.

As Oy Mannerheimintie 106:n tontti on pienehkö, vain 800 neliötä. Se on kuitenkin riittävän suuri maalämpöä ja maaviilennystä varten porattaville energiakaivoille. Kiinteistön pihalle porattiin yhteensä kuusi energiakaivoa, joiden yhteenlaskettu pituus on kaksi kilometriä. Ne tuottavat tarpeeksi lämpöä talon 1 500 kerrosneliölle ja käyttövedelle.

Kerrostalo
Helsinki Meilahti
Rakennusvuosi 1939
Asuntojen määrä 28

Energiaremontin sisältö

Maalämpö, maaviilennys, älykäs ohjaus ja etäseuranta, rahoitus

Vuosisäästöt, eur
12000

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä asiantuntijaamme jo tänään.

Lue lisää muista kohteistamme.

Helsinki Maunula
Turku Runosmäki
Helsinki Munkkivuori