Raha tässä ratkaisee. Kaukolämmön hinta nousee koko ajan, eikä meillä kohta riitä maksajat niillä energiamäärillä, mitä meillä kuluu.
Petri Savola

As Oy Maamiehentie

As Oy Maamiehentien lämmitysmuoto vaihdettiin öljylämmityksestä kaukolämpöön 20 vuotta sitten, mutta nyt energian hintojen nousu on ajanut yhtiön uuden energiaremontin eteen. LeaseGreenin suunnittelemassa ja toteuttamassa energiaremontissa vaihdetaan yhtiön lämmitysmuoto kaukolämmöstä maalämpöön ja lisäksi katoille asennetaan aurinkosähköpaneeleja.

Raha on taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Petri Savolalle tärkein syy, miksi energiaremonttiin ryhdyttiin:

”Eniten odotan, että saadaan pidettyä meidän yhtiövastikkeemme jatkossakin kohtuullisella tasolla. Kaukolämmöllä meillä ei olisi siihen jatkossa mahdollisuutta.”

Energiaremontin myötä taloyhtiön lämmityskustannukset ovat vuodessa noin 61 000 euroa pienemmät. Lisäksi yhtiön hiilijalanjälki pienenee noin 212 tonnia.

Helsingin Suurmetsässä sijaitseva taloyhtiö on rakennettu 1974–1975. Remontit ovat tulleet taloyhtiössä tutuksi viime vuosina: Pari vuotta sitten tehdyssä julkisivuremontissa uusittiin pintojen lisäksi tuulensuojalevyt ja eristeet sekä tiivistettiin ikkunat. Vain muutamaa vuotta aikaisemmin uusittiin yhtiön putket ja katto. LeaseGreenin kanssa toteutettu energiaremontti onkin As Oy Maamiehentielle piste iin päälle.

”Kohta homma on paketissa ja pääsemme elämään leppoisaa elämää yhtiön seinien sisällä seuraavat 15–20 vuotta.”

Yhtiössä on viisi taloa, 114 asuntoa ja reilut 200 asukasta.

Viiden kerrostalon taloyhtiö
Helsinki Suurmetsä
Rakennusvuosi 1974
Asuntojen määrä 114

Energiaremontin sisältö

Maalämpö, aurinkosähkö, älykäs ohjaus ja etäseuranta

Vuosisäästöt, eur
61 000

Lue lisää muista kohteistamme.

Helsinki Meilahti
Turku Uittamo
Huittinen