Energiatehokkuus on taloyhtiön virtuaalinen voimalaitos.

Hallitsemme kokonaisuuden ja vastaamme siitä

Energiaremontti on palvelu, jonka tavoitteena on auttaa tavallista suurempia taloyhtiöitä pienentämään energiankulutustaaan. Se sisältää seuraavat osa-alueet:

Energiaremontit totetutetaan asiakkaalle riskittömänä, osakokonaisuuksiltaan kilpailutettuna kokonaisuutena. Hinnoittelu on avointa, ja me kannamme asiakkaan puolesta riskin kustannusten ylittymisestä. Taloyhtiön väki voi nukkua yönsä rauhassa.

Modernisoimme kiinteistön ilmanvaihdon, lämmityksen ja valaistuksen

Energiaremonteissa modernisoidaan taloyhtiöiden kiinteistötekniikka ilmanvaihdosta lämmitykseen ja valaistukseen. Kiinteistön energiatehokkuus paranee ja energiakustannukset alenevat.

Energiaremontti-palvelu poistaa järkevien investointien esteet tarjoamalla kolme investointien keskeistä osa-aluetta yhdessä paketissa: parhaan teknisen osaamisen, luotettavan ja tehokkaan tekniikan sekä avoimen hinnoittelun. Taloyhtiöt saavat mahdollisuuden siirtyä nykyaikaan ilman riskiä kustannusylityksistä.

Energiaremontit leikkaavat taloyhtiöiden kustannuksia ja hillitsevät vastikkeiden nousua. Ne tukevat myös talojen arvonkehitystä, supistavat korjausvelkaa, parantavat asumismukavuutta ja pienentävät päästöjä. Kiinteistöjen energiatehokkuus on yksi kustannustehokkaimmista keinoista pienentää Suomen hiilijalanjälkeä. Se on työtä, josta koko maailma hyötyy.

Tehtävänä asiakkaan ilahduttaminen ja vastuun kantaminen

Energiaremontti-palvelun on kehittänyt Suomen johtava energiapalveluyhtiö LeaseGreen. LeaseGreen kantaa vastuun energiaremontin kokonaisuudesta ja suunnitelmien mukaisesta lopputuloksesta. Asiakkaalle toimintamalli on järkevä ja turvallinen. Takaamme tekniikan toimivuuden, suorituskyvyn ja luvatut säästöt.

LeaseGreen on toteuttanut suuriin suomalaisiin kiinteistöihin satoja energiaremontteja. Niissä on saavutettu keskimäärin 24 prosentin säästöt kiinteistöjen energialaskuun. Taloyhtiöissä energialasku on tyypillisesti puolittunut.

LeaseGreenin palveluksessa työskentelee noin 40 korkeasti koulutettua energiatehokkuuden asiantuntijaa.

Suomessa mahdollisuus jopa 3–4 miljardin euron säästöihin

Kiinteistöt kuluttavat 40 prosenttia Suomen käyttämästä energiasta. Energiatehokkuus on suuri mahdollisuus koko kansantaloudelle.

Taloyhtiöiden energiakustannukset ovat nousseet 2000-luvun aikana selvästi nopeammin kuin muut asumisen kustannukset. Energiaremontit ovat käsityksemme mukaan keskeisin keino hillitä asumiskustannusten nousua.

Energiaremontti-palvelun tavoitteena on modernisoida useiden satojen kerrostalojen kiinteistötekniikka viidessä vuodessa. Kokemuksemme mukaan energiaremontti puolittaa tyypillisen kerrostalon energialaskun.

Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki suomalaiset taloyhtiöt voisivat vuoteen 2030 mennessä säästää 3–4 miljardia euroa toteuttamalla välittömästi sellaiset energiatehokkuusinvestoinnit, jotka ovat jo nykytekniikalla taloudellisesti kannattavia.

Ikääntyneiden taloyhtiöiden potentiaali on suurempi kuin uusien kiinteistöjen, mutta myös jälkimmäisestä ryhmästä voidaan löytää järkeviä energiansäästökohteita.

Lisätietoja

Asiakkuusjohtaja Sami Läntinen, LeaseGreen
sami.lantinen@leasegreen.com
+358 45 138 7138

Median tiedustelut

Viestintäpäällikkö Marika Javanainen, LeaseGreen
marika.javanainen@leasegreen.com
+358 50 410 0947