Energiatehokkuus on taloyhtiön virtuaalinen voimalaitos.

Modernisoimme kiinteistön ilmanvaihdon, lämmityksen ja valaistuksen

Energiaremontti on uusi palvelu, jonka tavoitteena on suomalaisten taloyhtiöiden energiankulutuksen pienentäminen.

Energiaremonteissa modernisoidaan taloyhtiöiden kiinteistötekniikka ilmanvaihdosta lämmitykseen ja valaistukseen. Kiinteistön energiatehokkuus paranee ja energiakustannukset alenevat.

Energiaremontti-palvelu poistaa järkevien investointien esteet tarjoamalla kolme investointien keskeistä osa-aluetta yhdessä paketissa: parhaan teknisen osaamisen, luotettavan ja tehokkaan tekniikan sekä nykyaikaisen rahoituksen. Taloyhtiöt saavat mahdollisuuden kannattavien investointien toteuttamiseen ilman perinteistä yhtiölainaa.

Energiatehokkuus on taloyhtiön virtuaalinen voimalaitos, joka vähentää ulkopuolelta hankittavan ostoenergian tarvetta. Samalla pienenee myös energian siirtohintojen vaikutus.

Tehtävänä asiakkaan ilahduttaminen ja vastuun kantaminen

Energiaremontti-palvelun on kehittänyt Suomen johtava energiapalveluyhtiö LeaseGreen Group. LeaseGreen vastaa energiaremonttien toteutuksesta sekä Energiaremontti-palvelun kokonaisuudesta, ja OP Ryhmä toimii remonttien rahoituskumppanina. OP ja LeaseGreen tarjoavat yhdessä Energiaremontti-konseptia taloyhtiöille ja isännöitsijöille. Palvelu on tällä hetkellä saatavilla pääkaupunkiseudulla, Lahdessa sekä Turun ja Tampereen seudulla, ja sen rahoittajina toimivat OP Yrityspankki Oyj sekä paikalliset osuuspankit.

LeaseGreen on toteuttanut suomalaisiin kiinteistöihin yli sata energiajärjestelmien modernisointia. Niissä on saavutettu keskimäärin 24 prosentin säästö kiinteistöjen energialaskuun, ja yhtiön asiakastyytyväisyys on tutkitusti hyvin korkea. LeaseGreenin palveluksessa työskentelee noin 40 korkeasti koulutettua energiatehokkuuden asiantuntijaa.

LeaseGreenin asiakaskuntaan kuuluvat mm. Varma, LähiTapiola, Kaunialan Sairaala, Etera, Genesta, Kuortaneen Urheiluopisto, Trevian Asset Management ja OP. Yhtiön liiketoiminnan keskeisiä arvoja ovat uuden oppiminen, asiakkaan ilahduttaminen, aikaansaamisen into ja vastuun kantaminen.

Vastuullista yhteispeliä, josta koko yhteiskunta hyötyy

OP Ryhmä on Suomen johtava finanssiryhmä. OP:n tavoitteena on kasvaa tulevaisuuden monialaiseksi palveluyritykseksi tuottaen ja kehittäen modernien pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalvelujen lisäksi myös asumisen, liikenteen ja turvallisuuden palveluja ja palvelukokonaisuuksia yli neljälle miljoonalle asiakkaalle.

OP:n strategiassa korostuu asiakaskokemuksen kehittäminen palveluita ja toimintoja digitalisoimalla. Strategian taustalla on finanssialan murros sekä toisaalta muutokset asiakkaiden odotuksissa. Tavoitteenamme on laajentaa toimintaa asiakkaillemme lisäarvoa tuottaville uusille alueille, esimerkiksi asumiseen, liikkumiseen ja sähköiseen kaupankäyntiin.

Arvojensa mukaisesti OP haluaa olla mukana edistämässä ja rahoittamassa kestävää taloutta sekä toimia positiivisena muutosvoimana toimintaympäristössämme myös vastuullisuuden näkökulmasta.

Taloyhtiöiden energiaremontit sopivat tähän tavoitteeseen erinomaisesti.

Energiajärjestelmien saneeraukset vähentävät taloyhtiöiden kustannuksia ja hillitsevät vastikkeiden nousua. Ne tukevat myös talojen arvonkehitystä, supistavat korjausvelkaa, parantavat asumismukavuutta ja pienentävät päästöjä. Kiinteistöjen energiatehokkuus on yksi kustannustehokkaimmista keinoista Suomen hiilijalanjäljen pienentämiseen. Niiden mahdollistaminen on taloudellisesti järkevää ja vastuullista yhteispeliä, josta koko yhteiskunta hyötyy.

Suomessa mahdollisuus jopa 3–4 miljardin euron säästöihin

Kiinteistöt kuluttavat 40 prosenttia Suomen käyttämästä energiasta. Energiatehokkuus on suuri mahdollisuus koko kansantaloudelle.

Taloyhtiöiden energiakustannukset ovat nousseet 2000-luvun aikana selvästi nopeammin kuin muut asumisen kustannukset. Energiaremontit ovat käsityksemme mukaan keskeisin keino asumiskustannusten nousun hillitsemiseen. Suuresta potentiaalista kertoo muun muassa se tosiasia, että Ruotsi on onnistunut parantamaan asumisen energiatehokkuutta selvästi Suomea nopeammin – eikä kyse ole siitä, että Ruotsin lähtötaso olisi ollut selvästi Suomea heikompi.

Energiaremontti-palvelun tavoitteena on useiden satojen kerrostalojen kiinteistötekniikan modernisointi viidessä vuodessa. Arviomme mukaan tyypillinen kerrostalo voi saavuttaa energiaremontin avulla 20–40 prosentin säästön energialaskuunsa.

Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki suomalaiset taloyhtiöt voisivat vuoteen 2030 mennessä säästää 3–4 miljardia euroa toteuttamalla välittömästi sellaiset energiatehokkuusinvestoinnit, jotka ovat jo nykytekniikalla taloudellisesti kannattavia.

Ikääntyneiden taloyhtiöiden potentiaali on suurempi kuin uusien kiinteistöjen, mutta myös jälkimmäisestä ryhmästä voidaan löytää järkeviä energiansäästökohteita.

Lisätietoja Energiaremontin asiakkaille

Asiakkuusjohtaja Sami Läntinen
LeaseGreen Suomi Oy
045 138 7138

Median tiedustelut

Viestintäpäällikkö Marika Javanainen
LeaseGreen Group Oy
marika.javanainen@leasegreen.fi
050 410 0947

OP:n viestintä
viestinta@op.fi
050 523 9904